Yoga In De Ruimte

12:32 in bericht by Talma Joachimsthal

Eens in de vier weken is er op zondagmiddag een yoga-workshop In De Ruimte. Deze workshops zijn toegankelijk voor alle niveaus: van de yogamaagd tot de die hard yogi dus en zullen steeds rond een ander thema zijn. De workshops worden gegeven door Nicoline van Heijningen. Meer weten over Nicoline? Klik hier.

Eerstvolgende:
YOGA BASICS WORKSHOP

Zondag 9 september 2018
14.00-16.00uur

In deze workshop staan we weer eens echt wat langer stil bij de houdingen; wat is nog maar weer precies de bedoeling, welke spieren spreek je aan en hoe, wat til je op, wat strek je weg, waar gaat zo’n houding nou eigenlijk om? Een zeer geschikte workshop dus voor mensen die al lang op de mat staan en wat blinde of gemakzuchtige vlekken gecreëerd hebben. Maar ook voor mensen die nog nooit op de mat hebben gestaan. En natuurlijk voor iedereen daar tussenin, want wellicht heb je die beginners-aanpassing al lang niet meer nodig of is je lichaam dusdanig veranderd dat de uitvoering van de houding mee kan of zelfs moet veranderen.

Beperkt aantal plaatsen.
Zelf meenemen: 1 yoga-mat (zo je die niet hebt, laat het dan even weten bij je aanmelding dan zorg ik voor een mat)
Kosten € 20

YOGA WORKSHOP ‘MOEILIJK DOEN’

Zondag 7 oktober 2018
14.00-16.00uur

Altijd al eens een schorpioen in de vrije ruimte willen doen? Vanuit een spreidstand naar een kopstand willen gaan? Een zijwaartse plank met één been weg gestrekt achter je stand-arm of een acro-yoga standje uit willen proberen? Dit is je kans!
In deze workshop met maar maximaal 6 deelnemers geef jij van tevoren aan wat je graag zou willen oefenen. Welke moeilijke houding je ambieert. Dat kan van alles zijn. Van Chaturanga Dandasana tot een spagaat. Van een zeemeermin tot een achter-overbuiging met een been in de lucht. Maar ook een Krijger 1 bijvoorbeeld.
Waar zou jij nou eens echt wat langer stil bij willen staan? Van welke houding wil jij weten hoe je die rustig opbouwt? Welke spieren moet je sterker maken of langer? Deze workshop biedt geen garantie dat je de houding na afloop kunt afvinken maar je zult in ieder geval de weg ernaar toe weten.

Afhankelijk van welke houdingen er voorbij zullen komen (want naast jouw moeilijke houding komen er nog vijf voorbij waar je natuurlijk vrolijk aan meedoet), bestaat de kans dat we ook in tweetallen zullen werken. Om elkaar op te vangen, te ondersteunen, te duwen (met beleid natuurlijk), omhoog te helpen etc. Als je van dat idee alleen al gruwelt, is deze workshop niks voor jou.

Zelf meenemen: 1 yoga-mat (zo je die niet hebt, laat het dan even weten bij je aanmelding dan zorg ik voor een mat)
Kosten € 25,00

‘YIN INTENSIEF YOGAWORKSHOP’

Zondag 4 november 2018
14.00-16.00uur
In deze workshop zoeken we echt de grens op. Natuurlijk gaan we niet voorbij aan de mogelijkheden van het lichaam maar iedereen die wel eens aan yin yoga heeft gedaan, heeft vast wel eens in een bepaalde houding gedacht; Ik zou eigenlijk wel wat meer spanning willen of wat dieper willen gaan. Met behulp van hulpmiddelen, bv gewichtjes of riemen dan wel door tijdens de houding kleine veranderingen aan te brengen, bereiken we dat. Het streven is de hele spiergroep af te werken in plaats van steeds maar weer diezelfde twee of vier pezen die je altijd tegenkomt. Reken op spierpijn de volgende dag 😉

Zelf meenemen: 1 yoga-mat (zo je die niet hebt, laat het dan even weten bij je aanmelding dan zorg ik voor een mat)
Kosten € 20

VOOR ALLE FEESTDAGEN GEKKIGHEID EEN MOMENT VOOR JEZELF YOGA WORKSHOP

Zondag 2 december 2018

14.00-16.00uur
In deze workshop beginnen we met een zachte flow om vervolgens over te gaan naar restorative yoga. De flow warmt op, voert afvalstoffen af en genereert energie die we vervolgens tijdens de restorative yoga als het ware gebruiken om te herstellen en het lichaam in zijn totaliteit te laten uitrusten. Van de kruin tot aan met de voetzolen. Zo kan er een kalmte in het hoofd ontstaan en een diepe ontspanning in het lichaam.

Beperkt aantal plaatsen.
Zelf meenemen: 1 yoga-mat (zo je die niet hebt, laat het dan even weten bij je aanmelding dan zorg ik voor een mat)
Kosten € 20

————————————————————————————————–

“Ik beoefen al 15 jaar yoga maar de lessen van Nicoline blijven leerzaam en leuk, haar humor is zeer aanstekelijk.”

“So often I felt like I got just what my body needed and carried the benefits of her class with me long after it was over. Practicing with her has become an important part of my well-being and happiness.”

“Ook tijdens lessen van anderen hoor ik in gedachte haar stem mij instructies geven over welke delen ik van mijn lichaam moet optillen.”

Voor meer informatie kijk op nvhyoga.nl

nicoline_yoga_inderuimte