Shut Up & Write Utrecht

07:43 in bericht by Talma Joachimsthal

Wat is Shut Up & Write?

Shut Up & Write is een maandelijkse schrijfsessie waarbij jonge schrijvers en dichters samenkomen en een uur lang in stilte schrijven. Shut Up & Write is ontstaan in New York, waar op regelmatige basis en op verschillende plekken Shut Up & Write schrijfsessies plaatsvinden. Inmiddels is het initiatief in verschillende steden ter wereld overgenomen. Iedereen die zich met creatief schrijven bezighoudt, in welk genre dan ook, is welkom. Deelname is gratis. Er is elke maand maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

In navolging van de succesvolle schrijfsessies in de hoofdstad, vindt Shut Up & Write nu ook maandelijks in Utrecht plaats. Met een groepje schrijvers gaan we elke maand het experiment aan. Hoe productief ben je als je echt niets anders doet dan schrijven en je je dus niet laat afleiden door email, Facebook, de afwas of de kat? Werken de stilte en het geschrijf om je heen stimulerend? Ga je verder met een gedicht, verhaal of hoofdstuk waar je al aan begonnen was of inspireren gelegenheid en locatie tot iets geheel nieuws?
Na het schrijven is er gelegenheid om het geschrevene voor te lezen of gewoon even na te praten.

Kijk
 hier voor meer informatie.

 

Shut Up & Write Utrecht over IDR:
Shut Up & Write is een (groots) initiatief met een klein budget. Juist omdat we jonge schrijvers willen helpen om eindelijk in rust op papier te zetten wat ze te zeggen hebben, willen we onze schrijf-avonden laagdrempelig en dus goedkoop houden. Zonder In De Ruimte zouden we waarschijnlijk onze toevlucht moeten zoeken in de parken en veel te dure koffietentjes van Utrecht. Dankzij In De Ruimte kan een nieuwe generatie schrijvers aantonen dat wie schrijft, blijft. En daarmee blijft cultuur, betrokkenheid, creativiteit en natuurlijk; gezelligheid.

 

SU&Write_500x300