Iftar ontmoeting

11:11 in bericht by Talma Joachimsthal

“Accepteer de dingen niet altijd zoals ze zijn. Zoek naar verandering. Al is het nog zo klein.”

Dit gedichtje van Lief Leven vat het idee achter de Iftar-ontmoeting perfect samen. De Iftar-ontmoeting is een avond tijdens de ramadan waar islamitische en niet-islamitische vrouwen samen aan tafel gaan, met elkaar praten en – na zonsondergang- genieten van lekker eten. Een culinair en cultureel samenzijn. Omdat wij geloven dat een ontmoeting, al is hij nog zo klein, ons voor altijd kan veranderen.

De derde editie van de Iftar-ontmoeting zal plaatsvinden op vrijdag 9 juni in een typische Utrechtse locatie, namelijk een oud kloostergewelf aan de gracht van de Domstad. In de Ruimte, zoals de locatie heet, is op loopafstand van het station en er is een parkeergarage in de buurt. De locatie opent gratis haar deuren omdat ze ons initiatief een warm hart toedragen. Dat betekent dat wij jou geen entree hoeven te vragen. Echter vragen wij jou om een bijdrage mee te nemen voor de koffie, thee en de schoonmaak achteraf.

Wat de Iftar-ontmoeting verder zo ontzettend leuk maakt is dat we ieder jaar een tafel hebben die gevuld is met de meest uiteenlopende lekkernijen. Van baklava tot chocolade aardbeien en van dolma tot wraps. We vragen jou daarom een gerecht mee te nemen wat je kan dan delen met anderen. Als iedereen iets meer meeneemt dan voor alleen zichzelf, dan kunnen we de hele avond tafelen. Neem ook een plastic bakje mee zodat je weer wat lekkers mee naar huis kan nemen. Voorgaande jaren bleef er genoeg over.

Omdat de ruimte “beperkt” is en wij teleurstellingen willen voorkomen werken we met een gastenlijst. Dat betekent dat jij je van te voren moet aanmelden en op deze manier zeker bent van jouw plek aan tafel. Aanmelden kan door een mail te sturen naar iftar@annelieswaterlander.nl. Bij dit Facebookevenement aangeven dat je aanwezig bent is niet voldoende. Mocht je nog vragen over de avond stel ze gerust hier of via de mail.

Wat: Iftar-ontmoeting
Wanneer: 9 juni vanaf 20.00 uur (er zal gegeten en gedronken worden vanaf 22.00 uur)
Wie: voor alle islamitische en niet-islamitische vrouwen
Entree: gratis, maar neem wel een bijdrage mee voor de koffie, thee en schoonmaak achteraf

IftarHelaas is de Iftar vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.