Yoga In De Ruimte

13:32 in bericht by Talma Joachimsthal

Eens in de zoveel weken is er op zondagmiddag een yoga-workshop In De Ruimte. Deze workshops zijn toegankelijk voor alle niveaus; van de yogamaagd tot de die hard yogi dus en zullen steeds rond een ander thema zijn. Ze beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.00uur.
De workshops worden gegeven door Nicoline van Heijningen. Meer weten over Nicoline? Klik hier.
Aanmelden voor een workshop? nicoline@vanheijningen.net

14 mei ‘Creative Core Yoga Workshop’
Als het goed is, gebruik je tijdens het uitvoeren van yogahoudingen altijd je rompstabiliteit spieren (de onderste twee bandha’s) maar soms kan het zo zijn dat de spieren die je gebruikt om te bewegen ook de taak op zich hebben genomen om je overeind te houden. En hoe meer je de bewegings-spieren gebruikt om stabiel te blijven, des te zwakker worden de stabiliteits-spieren. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld rugklachten en energieverlies. Het is zaak de juiste spieren voor de juiste zaken te gebruiken; Use it or loose it.
Hoewel ze een hoger doel kunnen dienen -zoals weer jong worden of de seksuele energie leren beheersen- zijn de Uddiyana Bandha en de Mula Bandha ook buiten de mat van essentieel belang voor een goede houding en het voorkomen van veel klachten maar hoe breng je het middenrif, de bekkenbodemspieren en de diep gelegen buikspieren weer in stelling als het luie jongens zijn geworden? Met deze intensieve workshop dus! Waarin je, zo je het nog niet precies weet, er achter komt wat je rompstabiliteit spieren zijn, hoe ze te gebruiken en hoe ze sterker te maken. Je zult ze voelen!

Zelf meenemen: 1 yoga-mat (zo je die niet hebt, laat het dan even weten bij je aanmelding dan zorg ik voor een mat)

18 juni ‘Achterover Buigen Yoga Workshop’
Veel mensen zijn wat huiverig voor achterover buigingen terwijl de meeste rugblessures toch echt ontstaan in een voorover buiging; Even iets oprapen van de grond en de spit slaat toe, om maar een voorbeeld te noemen.
En dat de hele tijd maar onderuit gezakte zitten met een uitgebolde onderrug, heeft nog nooit een rug goed gedaan en dwingt een mens eigenlijk tot het maken van de tegengestelde beweging – achterover buigingen dus – wil je de ruggengraat gezond houden.
Met de juiste opbouw en de nodige hulpmiddelen is het voor praktisch iedereen mogelijk om tot een heilzame achterover buiging te komen. De één zal wat verder gaan dan de ander maar dat is nu juist ook het mooie aan achterover buigingen; Ze zijn er in alle soorten en maten, voor elk wat wils.
Kosten € 17,50

nicoline_yoga_inderuimte