Cursus Creatief Schrijven

22:28 in bericht by Talma Joachimsthal

Houd je van schrijven, maar kan je er geen tijd voor vinden? Zet je wel eens hersenspinsels op papier, maar werk je ze nooit uit? Ga je wel eens achter een leeg vel zitten, maar komt er niets uit je pen? Of ben je gewoon dol op schrijven en wil je eens iets nieuws ervaren? Creatief Schrijven moeten proberen!

Tijdens acht bijeenkomsten ga je aan de slag met allerlei vormen van proza en poëzie. We gaan vrijuit associëren, divergeren, leren en natuurlijk heel veel schrijven aan de hand van allerlei opdrachten!
In een groep van ongeveer 8 tot 10 mensen word je bij de hand genomen en ontdek je wat je allemaal schrijven kan.

Ik ben een gecertificeerd Docent Creatief Schrijven en bied deze cursus aan voor €250,- p.p.

Wat heb je nodig om de cursus te volgen?

  • Pen en papier
  • Openheid & enthousiasme
  • Liefde voor schrijven en taal
  • Tijd (er komen ook thuisopdrachten bij kijken)

(Een hoog schrijfniveau is niet vereist; iedereen kan deelnemen)

Cursusdagen: 17, 24, 31 oktober, 14, 21, 28 november, 12, 19 december 2016.
Elke cursusavond valt op een maandag en duurt van 19:30 – 22:00 uur.

Interesse …? Stuur me een mail: pietersjelle@gmail.com.

quote over schrijven

Jelle

Jelle Pieters

Mijn naam is Jelle Pieters. Ik ben een gecertificeerd docent Creatief Schrijven,
opgeleid bij Dactylus.

Ik ben docent op een sportopleiding in Haarlem en mijn grootste hobby is schrijven. Ik schrijf zelf vooral gedichten en korte verhalen. Ik ben lid van schrijverskring Gyrinus Natator, een schrijversgezelschap dat maandelijks samenkomt om  teksten te bespreken. Ook heb ik een cursus Proza Schrijven aan de Schrijversvakschool van Amsterdam gevolgd en heb ik drie maal het festival Utrecht Over Utrecht gewonnen in de categorie Proza of Poëzie.

Ik heb ontzettend veel zin om de cursus te gaan geven en hoop in de toekomst (wellicht wederom bij IDR) meer cursussen te gaan geven. Ik hoop cursisten inspiratie en nieuwe ideeën te geven over het schrijven van proza, poëzie en non-fictie. Door middel van associaties, feedback en schrijfoefeningen gaan we aan de slag met vele facetten van het schrijven; personages, herschrijven, dialogen, poëzie-elementen etc.
Voor de cursus heb je geen jarenlange ervaring of constante geniale ingevingen nodig, want schrijven kan op je eigen niveau en iedereen kan stappen maken en beter leren schrijven.

Augustus 2016, Jelle Pieters