Verhalennacht

14:03 in bericht by Talma Joachimsthal

Het is kwart over vijf en nu al donker. Ik wil niet naar buiten. Ik wil lekker binnen zitten met mensen, eten, wijn en verhalen! Dat beetje Perzië dat in mij over is, zoekt de Hollandse gezelligheid. Maar dat bewaar ik voor de bijzondere nacht van 21 december, de langste nacht, Yalda genaamd. We gaan namelijk de geboorte van de zon opwachten die vanaf dan steeds langer gaat schijnen!

De sprookjesverteller komt inspireren en er is nachtmuziek. We hebben nog meer vertellers onder ons! Ik maak soep voor een kleine bijdrage. En warme theeglazen zitten fijn in je hand. Neem je zelf iets van fruit, noten, drank, of als je wil gebakjes en je voorleesboekje mee? Ik ook!

We beginnen vanaf 22:00 en zorgen voor een programma tot 02:00. Daarna staat het iedereen vrij het gevecht aan te gaan met de slaap of toe te geven aan de nacht.

Door Nima Madjzubi

Nachtverhalen