Content Café

15:11 in bericht by Talma Joachimsthal

De alweer achtste editie van ons ContentCafé is op 18 december aanstaande. Weliswaar uitgesteld, maar wat in ons vat zit verzuurt niet. Toen onze eigen @infochef googlede op ‘gedoe komt er toch’, bleek dat de titel van een boek over organisatieverandering voor niet-organisatiekundigen en was het onderwerp voor ContentCafé #8 geboren.

Als contentspecialist en -strateeg staat je project vaak in het licht van grotere organisatieveranderingen. Een contentmigratie, rebranding of nieuwe site hebben vaak een oorzakelijk verband met een aanstaande fusie, overname of koerswijziging van de organisatie. Hoe beïnvloedt dit alles ons werk? Drie sprekers geven ons meer inzicht.

Over de sprekers

  • Jacqueline Jansen is organisatieadviseur en co-auteur van het eerder genoemde ‘Gedoe komt er toch’ en het recentere ‘Gedoe op tafel‘, beide warm aanbevolen boeken over organisatieverandering voor niet-organisatiekundigen. Jacqueline zet de 18-de december de theoretische kaders neer: wat is organisatieverandering precies en welke principes liggen eraan ten grondslag?
  • Martine Zom werkte lange tijd bij Tridion en adviseert thans organisaties over beter gebruik van interne samenwerkingsmogelijkheden. Martine stelt zich de vraag hoe het platform intranet past in de huidige tijd en in de moderne organisatiestructuren. Ze neemt ons mee in de verbeelding van het intranet als een venster op je werk: activerend en ondersteunend in je dagelijkse bezigheden. Martine vertelt wat deze kijk op intranet betekent voor contentmanagement.
  • Communicatieman Nico Scholte was jarenlang verantwoordelijk voor inter- en intranet bij Stork en werkt nu alweer enige tijd als zelfstandige. Nico is ervan overtuigd dat iedereen binnen een organisatie zelf moet kunnen publiceren. Redactierichtlijnen zijn wat hem betreft uit de tijd. Iedereen publicist stelt natuurlijk wel eisen aan de systemen waarmee mensen werken en vraagt bewustzijn van de consequenties. Nico vertelt hoe de ideale, moderne redacteur eruit ziet.

Ok dan!

  • Wanneer en hoe laat? De deuren gaan op woensdag 18 december om 19.00u open, om 19.30u trappen we af
  • Waar? In De Ruimte, Oudegracht 230A a/de werf, Utrecht
  • Kostdat? De toegang – inclusief hapjes en drankjes – is als altijd gratis
  • DusSchrijf je in**, we zien je graag dan!
** = Wie zich had ingeschreven voor 30 oktober, staat automatisch op de lijst. Tenzij je dat niet wilt natuurlijk; bericht ons dan even.
Mocht je vragen hebben, twitter ze gerust of mail ons via team@contentcafe.nl.

Groet! Team ContentCafé

ContentCafe