Tas-Toe bij VONK

15:53 in bericht by Talma Joachimsthal

What the VONK?
De zomer is nog even, maar het nieuwe Vonk seizoen staat al voor de deur! Gehost door In de Ruimte vindt op woensdag 11 september om 20.30 de eerste editie plaats met Tas-Toe , winnaar van de Voor De Wereld Van Morgen foodbattle. Entree: iets uit je koelkast, voor het Ruilrestaurant uit de categorieën: fruit – groente – noten – zuivel – deegwaren – vlees / vis – zoet.

Tas-Toe bij VONK op 11 september
Geen hond in de pot vinden? Neem een doggybag mee!
“Je bent uit eten een krijgt een heerlijk groot gevuld bord vol romige tagliatelle. Het smaakt voortreffelijk maar eigenlijk zit je halverwege al vol. Je besluit om het andere deel mee naar huis te nemen. Dan heb je morgen voor de lunch ook nog wat, of misschien heeft je vriendin nog trek vanavond.”
Heel logisch toch? Dat vindt Tas-Toe nou ook. Zeker als je bedenkt dat 20% van al het voedsel dat in de horeca wordt weggegooid rechtstreeks van de borden van de gasten komt. Tas-Toe heeft als missie om er voor te zorgen dat restaurants doggybags actief gaan aanbieden aan hun gasten wanneer ze hun bord niet hebben leeg gegeten. Met het vervullen van die missie gaat het lekker, maar er is nog veel werk te verzetten voordat de doggybag in Nederland gemeengoed wordt. Ze kunnen jouw hulp dus goed gebruiken!
Je gaat tijdens deze avond actief meedenken met Tas-Toe hoe zij hun missie kunnen volbrengen. Dat is niet alleen heel nobel, maar ook ontzettend gezellig en leerzaam. En mocht dat niet genoeg zijn. Er komen altijd allemaal leuke mensen. Naast Tas-Toe hebben we nog meer dingen voor je in petto, maar die info krijg je later mee. In een doggybag.

Meer info: klik hier

VonkFormat – how we do it
Duurzame en/of maatschappelijke ondernemers of initiatiefnemers vertellen in een korte presentatie over hun bedrijf, organisatie of concept en leggen het publiek, dat bestaat uit veertig tot maximaal zestig jonge professionals en andere geïnteresseerden, één vraag voor.
De spreker zorgt voor een duidelijke context omtrent het thema, mogelijk aangevuld door een tweede spreker. Na het stellen van de vraag is er ruimte voor het publiek tot het stellen van vragen. Aan de hand van de vraag deelt de presentator het publiek op in kleine groepjes en volgt er een brainstorm/co­-creatie sessie. Naderhand presenteert elke groep zijn ideeën aan het publiek en de ondernemer.
Tijdens de avond is een kunstenaar ‘live’ bezig zijn eigenzinnige visie op het thema en/of de vraag vorm te geven. Deze verslaggeving wordt aan het einde van de avond gepresenteerd.
Vonk wordt georganiseerd in een toegankelijke en ontspannen locatie. De entree is gratis.

VONKwebsiteIDR

logoTasToe