Wie

10:02 in Geen rubriek by Talma Joachimsthal

In De Ruimte is een zelfstandige onderneming die draait op basis van samenwerking en wederkerigheid. In De Ruimte kun je flexwerken, kennis en ervaring uitwisselen en (gezamenlijk) initiatieven ontplooien. Er zijn geen werknemers, wel Ruimtehosts. Dit zijn zelfstandigen die vanuit inspiratie en betrokkenheid meedraaien in de organisatie. 

De organisatiestructuur van IDR draait om effectieve samenwerking en geld is niet het enige middel om elkaar te belonen. IDR werkt in een honingraatstructuur en is een netwerk, een inspiratiebron en een broedplaats. Inkomsten haalt IDR uit de verhuur op sociaal, cultureel en duurzaamheidsgebied. Dankzij de verhuur kan IDR ruimte geven aan een groeiende groep zelfstandigen die werken aan inspirerende initiatieven en alternatieven.

Initiatiefneemster van In De Ruimte is Talma Joachimsthal:
Na 20 jaar ervaring in de vormgeving en communicatie (als een van de vier WAT ontwerpers) voelde ik de behoefte om ‘meer’ te betekenen voor de wereld. Niet alleen praten over hoe het allemaal anders en beter kan, maar het echt gaan doen. Het kloostergewelf waar In De Ruimte nu in huist, kwam in 2006 in zeer verwaarloosde staat op ons pad. Na jaren onderhandelen met de toenmalige eigenaar (de gemeente Utrecht) is er verbouwd! We hebben gezorgd voor degelijke ventilatie, vloerverwarming en daglicht door ramen en een ingang naar het Abraham Dolehof. In oktober 2011 opende In De Ruimte haar deuren. 

Inmiddels hadden Arianne Notenboom en Judith Beltman zich bij de plannen voor In De Ruimte gevoegd. Samen hebben we 1,5 jaar kop en schouders onder In De Ruimte gezet zodat we snel en krachtig op de kaart zouden komen te staan. Omdat we alledrie uit de communicatiehoek komen, was dat niet zo moeilijk. Lastiger was het pionieren met de nieuwe economische waarden. Er niet alleen mooi over praten maar het echt doen! Terwijl we zelf vast zaten aan de oude economische structuren… bijvoorbeeld de vaste maandlasten van In De Ruimte van € 3.500. We konden natuurlijk niet met alternatieven voor betaling aankomen bij de Eneco, bij de gemeente en bij de verzekering. Maar… we hebben de vaste lasten gelijk al  in het eerste boekjaar gehaald, en daar zijn we trots op!

Het kloostergewelf is inmiddels aangekocht door IDR. In de toekomt wil In De Ruimte met haar uitgebreide kennisnetwerk van zelfstandigen meer gaan samenwerken met bedrijven en organisaties. We hebben veel te bieden op het gebied van de nieuwe economie.

TalmaIDR_WAT

Talma Joachimsthal, oprichter In De Ruimte.

Voor een overzicht van een aantal betrokken Ruimtehosts klik hier.

In De Ruimte is dankbaar
IDR is een sociale onderneming en draait op eigen kracht (zonder subsidie). We zijn iedereen dankbaar die ons een met gift of schenking wil ondersteunen.
IDR is powered by WAT ontwerpers (Léon Hulst, Rob Krijgsman, Rick van Westerop en Talma Joachimsthal)
IDR krijgt waardevolle feedback van Greenwish
De website is vormgegeven door Haicu webdesign i.s.m.  WAT ontwerpers